joi, 2 iunie 2011

Pe viitor

Notă specială pt. 22.6.2011
Pe data de 22.6.2011 se ţine ultimul curs al acestui modul. Ar fi bine să venim cât mai mulţi, mai ales că este probabil (încercăm) să demarăm în viitor un modul axat pe Java - vedeţi şi comentariile la această postare. Vor rămâne pe grup cei care îşi doresc să înceapă acest modul şi cei care au promovat într-un fel clar cursul.


Urmează încă o sedinţă de introducere în universul Java. Apoi va fi o pauză - nu ştiu încă cât de lungă... depinde de mai mulţi factori, deşi ar fi poate mai interesantă POO în Java, odată trecută (în revistă) faza programării procedurale. Pt. cei care vor să se înscrie la acest curs, atât în prezent cât şi în viitor, reamintim că am pus toate cursurile pe grup (-ul yahoo); cred că, decât să scrieţi prea mult la adresa .gmail, mai bine intraţi pe grup şi vedeţi cursurile, conţinutul, maniera prezentării, eventual veniţi la curs. Ideea este că toţi ne strângem la acest curs de bunăvoie şi vrem să avansăm emulativ (profitând şi de un anumit spirit de echipă) în domeniul programării.

Recomandăm parcurgerea paginilor (temă):
în primul rând)
Introducere java
şi
Alte exemple java

De data asta chiar aplicăm regula temelor: Nu parcurgeţi... , nu are rost să mai veniţi la curs. Nu e nicio nervozitate aici, doar că "vrem să avansăm" trainic şi nu avem cum, dacă nu ne facem temele (tema profesorului fiind proiectarea scheletului cursului, şedinţelor - aţi observat că, deşi "stă în picioare", nu este vorba de o structură rigidă).

Ultima sedinţă va fi axată pe întrebările cursanţilor (dacă există :) ). Vor fi scoşi de pe grup cei care nu au venit cel puţin o dată la cursul de până acum (primul curs nu se pune)... adică n-au făcut decât să se înscrie pe grup şi să "read only". După următoarele două şedinţe, vor rămâne pe grup numai cei care pot participa la un curs ulterior. Acest curs, dacă se va ţine, presupune cunoaşterea abecedarului programării si cunoştinte "java" la nivel de începător - considerăm că noi am înfăptuit această calificare pentru cei care s-au ţinut de curs. După ultima sedinţă, vor rămâne pe grup cei care pot participa fără interview la posibilul curs viitor. Se poate ca la umătoarele două sedinţe, încă introductive în universul java, să apară noi oameni pentru viitorul (posibil) curs. Altfel, cine chiar vrea să ramână/revină pe grup trebuie să-şi facă timp să vină la curs data viitoare - până atunci vom face o primă triere a grupului (ne delimităm natural de aripa "read only"... e vorba de un grup care e activ sau nu e).


P.S. După terminarea doctoratului, pe baza diplomei
, pe lângă ridicarea ştachetei (considerăm că  până acum am parcurs abc-ul) vom încerca să promovăm  oficial (prin minister) cursul  în licee, să găsim o sală într-un liceu.

2 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu eu am şters eu comentariul (nu obişnuiesc să practic aşa ceva). Cred că, totuşi, e bine să ştiţi ce scria (precizez că, înainte de a da bani pe cursuri, recomand studiul individual, în timp, şi că, încercăm în decurs de câteva luni să facem o echipă onorabilă şi dinamică de elevi şi profesori care să înceapă un curs de Java. Doritorii a se implica - punere de afişe, ţinere de şedinţe etc - în acest proiect să se facă auziţi... deocamdată sunt în echipă doar cei care au rămas pe grupul yahoo):
  "CodeSphere ofera o gama larga de cursuri pe tehnologia Java. Acestea se adreseaza tuturor persoanelor indiferent de gradul de experienta, existand module atat pentru incepatori cat si pentru cei cu un grad mai avansat de cunoastere.
  Detalii privind lista completa de cursuri disponibile puteti gasi pe site-ul companiei:
  http://www.codesphere.ro/cursuri-it/cursuri-java/"

  RăspundețiȘtergere